2 smetany ke šlehání
2 žloutky
40 g moučkového cukru
kousek čokolády nebo 1 tyčinka Ledových kaštanů
sněhové pusinky
Smetanu ušleháme a pak do ní přidáme polovinu cukru. Nad párou šleháme žloutky s druhou polovinou cukru až napění, je to velmi rychlé. Že jsou žloutky hotové poznáme tak, že pokud je zkusíme prstem, tak pálí. Necháme vychladnout. Mezitím si připravíme formu na srnční hřbet a vyložíme jí folií. Do ušlehané smetany nakrájíme na drobné kousky čokoládu, nalámeme sněhové pusinky a přimícháme žloutkovou hmotu. Naplníme formu a dáme alespoň na 6 hodin do mrazničky.
Dortík vylepšíte např. přidáním griotky do šlehačky, případně čerstvým, kompotovaným nebo kandovaným ovocem.
Jako sněhové pusinky je možné použít sněhové kroužky z Vánoc. Jsou různobarevné a ve zmrzlině dělají hezkou mozaiku.
Pusinky si můžete udělat podle některého ze zdejších receptů, nebo jednoduše našlehejte 1 bílek s 50 g cukru, lžičkou na plech dělejte hromádky a sušte v troubě na 100 °C.
Autor: Hella | |
Datum vložení: 29.07.2013 00:44 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz