350 g jahod
250 ml obilné smetany ke šlehání
100 g třtinového cukru
2 bílky
Polovinu cukru vyšleháme se smetanou do tuha. Do hotové smetany přidáme rozmixované jahody, dobře promícháme a dáme na 1hod od mrazáku. Z bílků a zbytku cukru ušleháme pevný sníh, který opatrně vmícháme do předmražené směsi. Zmrzlinu mrazíme v kovové misce. Před servírováním necháme 5min v pokojové teplotě, aby šla dobře porcovat.
Pokud chcete zmrzlinu s kousky jahod, není nic jednoduššího než přidat pokrájené jahody do předmražené směsi před přidáním bílků.
http://www.facebook.com/dlabemesmishkou
Autor: DlabemeZdrave (Mishka) | |
Datum vložení: 29.07.2013 09:56 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz