150 g třtinového cukru
3 vejce
100 g oleje
100 ml obilného mléka
150 g bezlepkové směsi Jizerka
1 bezlepkový kypřící prášek
280 g mrkve (očištěné)
60 g mletých mandlí
100 g vlašských ořechů (nasekaných)
Krém:
250 g měkkého tvarohu
200 g gervais
50 g třtinového cukru
50 g másla
mandle (drcené, na ozdobu)
vlašské ořechy (drcené, na ozdobu)
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do velké mísy dáme cukr a spolu se žloutky vyšleháme do nadýchané pěny. Zašleháme do ní olej a mléko. Přidáme Jizerku, kypřící prášek a ořechy. Přidáme i jemně nastrouhanou mrkev a opatrně vmícháme sníh. Směs nalijeme do vymazané a vysypané nádoby, pečeme při 175°C cca 65-70min. V druhé polovině pečení je dobré dort přikrýt alobalem, aby příliš neztmavl. Pro kontrolu propečenosti zapíchneme špejli do středu – měla by být čistá. Jestliže je to potřeba, pečeme o pár minut déle. Hotový dortík necháme chladnout ve formě, aby se nerozpadl.
Během chladnutí si připravíme krém. Změklé máslo šleháme s cukrem, poté za stálého míchání po lžících přidáváme tvaroh a gervais. Studený korpus rozpůlíme, natřeme krémem, slepíme a zbytek krému potřeme na povrch dortu. Nakonec už jen zbývá posypat ořechy a dát na 24hod do lednice.
http://www.facebook.com/dlabemesmishkou
Autor: DlabemeZdrave (Mishka) | |
Datum vložení: 29.07.2013 10:06 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz