TopRecepty.cz

Filo trojhránky plněné krémem


Filo trojhránky plněné krémem

Suroviny

500 g filo těsta
rozpuštěné máslo
drcené pistácie

Náplň:
4 hrnky mléka
1 hrnek smetany ke šlehání
7 plátků bílého toustoveho chleba
1/2 hrnku kukuřičného škrobu
1/2 hrnku vody
3 lžíce cukru
růžová esence


Sirup:
2 hrnky krupicového cukru
2 hrnky vody
pár kapek citrónové stavy
růžová esence

Postup

Na sirup smícháme cukr, vodu a růžovou esencí, přivedeme k varu, zakápneme citrónovou šťávou a svaříme na sirup, cca 15 minut. Necháme vychladnout.Kukuřičný škrob rozmícháme v 1/2 hrnku vody. Mléko, smetanu, růžovou esencí a cukr smícháme, přilijeme rozmíchaný škrob a za stálého míchání přivedeme k varu. Čerstvý toustovy chléb zbavený kůrky rozmixujeme na jemno a vsypeme do mléčné směsi. Zhruba 2 minutky povaříme. Poté odstavíme a za občasného míchání necháme zcela vychladnout.2 ks tenkého filo těsta položíme na sebe a po celé ploše potřeme rozpuštěným máslem. Zakryjeme nyní již 1 dílem těsta a opět potřeme máslem. Ostrým nožem rozdělíme na delší obdélníky (zhruba 9 x 20 cm). Filo těsto, které máme stranou na pozdější zpracování vždy přikryjeme, má tendenci rychle schnout.Na každý díl dáme vrchovatou lžíci náplně a zabalíme. Nejprve těsto pouze přeložíme, abychom zakryli náplň. Poté levý spodní roh přeložíme k právě straně, čímž nám vznikne trojúhelník. Ten přeložíme směrem nahoru, a poté pravý dolní roh přehneme k levé straně. Způsob balení je vidět na přiložených fotkách.Připravené trojhránky položíme na plech, který jsme lehce vytřeli máslem. Máslem také potřeme všechny trojhránky po povrchu.Při 200°C 10 minut pečeme. Poté ještě horké přelijeme připraveným sirupem a posypeme drcenými pistáciovými oříšky. Podáváme vlahé nebo zcela studené.Sirupu použijte dle chutí, někdo má rád těsto více vláčné, někdo méně.

Poznámka

Tento arabsky moucnik, u nas nazyvan Namourah, patri k mym oblibenym. Krem je velice jemny a chutove pripomina kremovy syr. Spodni cast testa diky sirupu zvlacni, vrchni cast lehce krupe a krasne voni maslem.

Nahradni variantou muze byt jeden dil tence rozvaleneho listoveho testa, ktere pri baleni naplne lehce potreme maslem.

autor Autor: aisha
Datum vložení Datum vložení: 31.07.2013 11:06

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz