DROBENKA:
125 g másla
75 g cukru
125 g mouky
125 g karamelizovaných sušenek Lotus (rozdrobených)
SVAŘENÁ SMETANA:
5 dl smetany
1 dl mléka
4 želatinové plátky
75 g cukru
2 šálky espressa
Všechny ingredience na drobenku zpracujeme dohromady. Vznikne nám těsto podobné těstu jak na linecké cukroví. Těsto vyválíme na placku, položíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 15 minut.Poté necháme úplně vychladnout a pak jen rukama nalámeme na menší kousky.
Mléko svaříme se smetanou a cukrem, přidáme namočené želatinové plátky a přilijeme espresso. Mícháme než se želatinové plátky rozpustí a pak rozdělíme do 6 skleniček.
Před podáváním vychladíme v ledničce a ozdobíme rozdrobenými sušenkami.
Autor: verunka.jaskova | |
Datum vložení: 05.08.2013 17:11 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz