200 g cukru
200 g másla
200 g tmavé čokolády
200 g malin
60 g hladké mouky
80 g kakaa
1 vanilkový lusk celý
1 lžička prášku do pečiva
4 vejce
Troubu předehřejeme na 160°C, koláčovou formu o průměru 22 cm vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme moukou.V míse připravíme suchou směs, smícháme cukr, mouku, kakao a prášek do pečiva.Ve druhé míse vyšleháme do pěny vejce se změklým máslem. Suchou směs přidáme po částech do vyšlehané pěny a vymícháme vláčné těsto.Nakonec přidáme nasekané kousky čokolády a dřeň z vanilky i se semínky. Pokud je těsto moc husté, rozředíme ho troškou mléka. Ale ne moc, jen tolik, aby těsto zůstalo trochu husté a pěkně se táhlo.Těsto nalijeme do formy a poklademe malinami. Pečeme přibližně 45 minut na 160 °C. Na povrchu koláče se má vytvořit taková krustička, ale uvnitř má být koláč vláčný.
Je to moc dobrý zákusek ke kávě. Takový nepřeslazený. A těch malin tam klidně může být víc.
Zdroj - TV Prima
Autor: HankaPu | |
Datum vložení: 06.08.2013 18:29 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz