Těsto:
520 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
120 g moučkového cukru
120 g másla
4 žloutky
8 lžic mléka
2 lžíce rumu
Náplň:
100 g mandlových lupínků
6 broskví
200 g rybízu
4 lžíce krupicového cukru
šťáva z 1/2 bio citronu
kůra z 1/2 bio citronu
1/2 lžičky mleté skořice
trochu mléka
Na vál prosejeme mouku s kypřícím práškem, přidáme moučkový cukr, máslo, žloutky, mléko a rum a vypracujeme těsto. Třetinu těsta oddělíme a dáme do lednice.
Zbylé těsto vyválíme na sílu 2 - 3 mm a vložíme do koláčové formy. Dno koláče posypeme mandlovými lupínky a dáme do lednice.
Zapneme troubu na 180°C.
Broskve odpeckujeme a nakrájíme na osminky. Dáme do mísy, přidáme rybíz, citronovou kůru i šťávu a 3 lžíce cukru. Promícháme, vyndáme korpus z lednice a směs na něj narovnáme.
Třetinu těsta co jsme měli v lednici vyndáme, rozválíme na sílu 2- 3 mm a rádýlkem nakrájíme asi centimetrové proužky. Těmi nakoso a přes sebe ozdobíme koláč.
Proužky potřeme mlékem a posypeme zbylým cukrem smíchaným se skořicí.
Pečeme asi 30 minut - dokud není těsto růžové.
Vždy se má kombinovat dvoje ovoce - jedno sladší, druhé kyselejší.
Např. jablka s brusinkami nebo meruňky s ostružinami apod.
Autor: Dooga | |
Datum vložení: 14.08.2013 20:09 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz