Korpus:
200 g másla
100 g cukru krystal
5 vajec
60 g kakaa
250 g vlašských ořechů (mletých)
1 lžička Gustinu (kukuřičný škrob)
1 lžička prášku do pečiva
Krém:
200 g ostružin
100 g cukru moučky
500 ml smetany ke šlehání
3 ztužovače šlehačky
Dále:
čokoláda (hoblinky na ozdobu)
Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny a postupně vmícháme žloutky.Kakao smícháme s mletými ořechy, práškem do pečiva a Gustinem.Sypkou směs vmícháme k máslové.Nakonec lehce vmícháme z bílků ušlehaný tuhý sníh.Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 25 minut.Ostružiny spolu s moučkovým cukrem dáme do hrnce. Přivedeme k varu a vaříme tři minuty.Odstavíme z ohně, necháme vychladnout a scedíme přes síto (propasírujeme).Smetanu vyšleháme se ztužovačem dotuha a vmícháme ostružinovou směs.Smetanu rozdělíme na čokoládový korpus a necháme v chladu tuhnout aspoň dvě hodiny.Potom nakrájíme a posypeme čokoládovými hoblinami.
Autor: Bahula | |
Datum vložení: 17.08.2013 21:31 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz