1 kg slív (nebo blum, nebo švestek)
1-2 lžíce hnědého cukru (podle kyselosti ovoce)
1 lžíce hladké mouky
2 hvězdičky badyánu
1 lžička mleté skořice
1 vanilkový extrakt (sáček)
šťáva z 1/2 citronu (vynechat, pokud je ovoc dost kyselé)
30 dkg ostružin
Drobenka:
14 dkg hladké mouky
14 dkg másla
10 dkg hnědého cukru
5 dkg ovesných vloček
Nejdříve si připravte drobenku. Mouku a máslo zpracujte v robotu nebo ručně do konzistence vlhkého písku, do mísy přidejte cukr a vločky. Pak vše promíchejte vidličkou, aby vznikla drobenka s většími hrudkami a odložte do chladničky.
Předehřejte troubu na 200 st., horkovzdušnou na 180 st. Slívy, cukr, mouku, koření, vanilkový extrakt a citronovou šťávu dejte do lehce máslem vymazané velké zapékací mísy nebo pekáčku (min. 20x30 cm). Zakryjte alobalem a hodinu pečte. Odstraňte alobal, vyjměte badyán, přisypte ostružiny a pak drobenku a vraťte na 20-30 minut do trouby, aby povrch zezlátl. Podávejte horké třeba s vanilkovým krémem nebo zakysanou smetanou, ale i studené je dobré.
Zdroj:podle Apetitu
Autor: hosta | |
Datum vložení: 18.08.2013 10:55 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz