200 g hořké čokolády
110 g krupicového cukru
50 g másla
2 vejce
60 g sušených brusinek nebo rozinek
40 ml rumu
100 g hladké mouky
1/2 lžičky jedlé sody
špetka soli
100 g moučkového cukru na obalení
Brusinky předem naložíme do rumu, nejlépe několik hodin.Čokoládu ve vodní lázni pomalinku rozpustíme spolu s máslem.Do lehce vychladlé zapracujeme macerované brusinky i se zbytkem nevsáknutého alkoholu.Ušleháme vejce s 60 g krupicového cukru do nadýchané světlé pěny a pomalounku vešleháme čokoládovou směs.Stejně opatrně vmícháme mouku prosátou se sodou a solí. Tuto hmotu (zatím těsto moc nepřipomíná :-)) necháme v lednici nejméně 2 hodinky chladnout a uležet.Potom z vychladlé hmoty lžičkou ukrajujeme kousky, vložíme do zbytku krupicového cukru, vytvarujeme kuličku (v průměru tak cca 3 cm), kterou potom dobře obalíme v cukru moučkovém.Klademe na plech, necháváme nejméně 5 cm rozestupy a pečeme v troubě na 170°C 12 minut, dobře hlídáme, sušenka by měla být při vydělání z trouby ve vrcholu měkounká a po zmáčknutí by se měl vytvořit důlek, který se pomalu vyrovná zpět.
Fotka k tomuto receptu se mi velmi líbila a recept zaujal v Apetitu.
Pekla jsem je včera, už nejsou, protože byly jednoduše božské !!
Autor: senky (Jana Šenkyříková) | |
Datum vložení: 18.08.2013 12:58 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz