1 velká plechovka kompotovaných broskví
120 g cukru krupice
2 lžíce cukru moučky
2 vanilkové cukry
2 lžíce kakaa
polohrubá mouka na dosypání do kakaa
želatinový ztužovač (já použila za studena)
500 ml šlehačky
250 g tvarohu
6 vajec
TĚSTO:
6 vajec (žloutky oddělíme od bílků), 120 g cukru, 2PL kakaa dosypeme do 120 g polohrubou moukou.Ušleháme bílky s polovinou cukru, žloutky šleháme 4 minuty s druhou polovinou, pak zlehka vmícháme střídavě bílky a mouku s kakaem. Pečeme asi 18 minut při 180°C. Po zchladnutí poklademe kompotovanými broskvemi nakrájenými na měsíčky (asi 2 půlky broskví si ponecháme do krému).KRÉM:
250 g tvarohu, 500 ml šlehačky, 2 vanilkové cukry, 2PL moučkového cukru, želatinový ztužovač Dr. Oetker.Ušleháme šlehačku s cukrem, pak vmícháme rozmíchaný tvaroh a podle návodu připravený želatinový ztužovač Dr. Oetker. 2/3 hmoty nalijeme na broskve, do zbylé třetiny vmícháme rozmixované broskve, které jsme si odložili stranou. Navrstvíme na světlý krém a necháme ztuhnout v lednici, nejlépe přes noc.Po ztuhnutí ušlehat 1 Ramu cremefine na šlehání s 1 vanilkovým cukrem, část si necháme na ozdobení, zbytek natřeme na řezy, ozdobíme vidličkou nebo, máme-li, cukrářskou kartou a zbylou šlehačkou.
http://www.tradicnirecepty.cz/moucniky/broskvove-r...Zde je zdroj odkud jsem recept vyzkoušela,skvělé.Povrch jsem pomazala čokoládou,šlehačka byla už moc.Stejný nebo podobný recept jsem tu nenašla,zda ho někdo objeví přidám k němu fotky -recept smáznu.
Autor: janatka (Iveta Janatová) | |
Datum vložení: 20.08.2013 23:15 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz