Kakaový:
1 kakaový pudink
0,4 l mléka
1 lžíce kakaa
cukr krystal dle chuti (2-3 lžíce)
200 g másla
Uvaříme pudink z 0,4l mléka, cukru a pudinku. Necháme vychladit v misce přikryté folií, aby se nevytvořil škraloup. Změklé máslo utřeme s lžící kakaa a po částech vmícháme vychladlý pudink. Vymícháme do hladka a před zdobením dáme aspoň na hodinu do lednice.
Krém není přeslazený a je jednou z méně tučných variant. Tvar drží opravdu skvěle.
Lze udělat i vanilkový krém - stejný postup, pouze použijeme vanilkový pudink a vynecháme lžíci kakaa :-). Já mám ale vyzkoušený pouze kakaový, který můžu doporučit ;-)
Autor: Lucie95 | |
Datum vložení: 23.08.2013 09:34 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz