5 vajec
5 lžic špaldové mouky
4 lžíce třtinového cukru
1 lžíce bio kakaového prášku
500 ml kokosového mléka
1 kokosový pudink
20 g Gustinu
3 lžíce třtinového cukru
4 lžíce obilné smetany
meruňkový džem
strouhaný kokos na posypání
Žloutky oddělíme od bílků. Dvě lžíce cukru se žloutky vyšleháme do pěny, z bílků a 2 lžic cukru vyšleháme pevný sníh. Do žloutkové pěny vmícháme mouku a celou směs opatrně zabalíme do bílků. Nadýchané těsto rozdělíme na poloviny a do jedné vmícháme kakao. Poté už na pečící papír klademe střídavě lžíci světlého a tmavého těsta, čímž nám vznikne mramorovaný vzor. Pečeme při 175°C 10-15 minut. Těsto je nutné hlídat, aby se nepřepeklo. Ihned po upečení srolujeme a necháme vychladnout.Kokosové mléko, pudinkový prášek, Gustin a cukr mícháme neustále v rendlíku, dokud směs nezhoustne. Poté odstavíme a necháme vychladnout. Těsně před potřením musíme studený krém vyšlehat dohladka se smetanou.Studenou roládu opatrně rozvineme, potřeme krémem a zavineme. Potřeme džemem a posypeme kokosem. Také je možné džem natřít dovnitř pod krém a roládu nechat bez posypu, aby vynikl vzor.
Můj instagram: https://www.instagram.com/miska.kulicka/
![]() |
Autor: DlabemeZdrave (Mishka) |
![]() |
Datum vložení: 23.08.2013 09:44 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady