500 g hladké mouky
2 lžíce hnědého cukru
2 žloutky
1 sáček sušeného droždí Dr.Oetker (7 g)
špetka soli
cca 2,5 dcl vlažného mléka
cca 1 dcl oleje
15 dkg tvrdého tvarohu
zakysaná smetana malá
hnědý cukr
pudink vanilkový (prášek)
hrst sekaných mandlí
ostružiny
cca 10 dkg hrubé mouky
10 dkg másla
10 dkg hnědého cukru
2 hrsti ovesných vloček
2 hrsti sekaných mandlí
(asi 10 čokoládou plněných dvoubarevných trubiček)
Do mouky rozmícháte sůl, sušené droždí, cukr, přidáte žloutky, mléko, trochu promícháte, nakonec přidejte olej a vymíchejte klasické kynuté těsto. Můžete samozřejmě i jiné, které máte osvědčené. Na teple přikryté necháte vykynout - přiznávám, že když netopím, dávám v nekovové míse zabalené do utěrky do MW - na nejnižší stupeň na cca 2-3 min, jen aby se trochu zahřálo.
Mezitím, než těsto vykyne, si připravte drobenku z másla, hrubé mouky a hnědého cukru, měla by mít konzistenci vlhkého písku. Pak do ní vmíchejte ovesné vločky, sekané mandle a lehce zamíchejte rozlámané trubičky.
Vykynuté těsto rozválíte či vymačkáte na velký plech a potřete směsí z nahrubo nastrouhaného tvrdého tvarohu, zakysanky, pudinkového prášku, mandlí a hnědého cukru. Pokud použijete jako já ostružiny, cukru se nebojte, jsou dost kyselé a než důkladně zesládnou, stačí upadnout do trávy :).
Tvaroh pokryjte ostružinami a posypte hustě drobenkou.
V horkovzdušné troubě předehřáté na cca 160 st. bude do dvaceti minut hotový.
Autor: hosta | |
Datum vložení: 31.08.2013 23:37 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz