Těsto:
1 hrnek celozrnné pšeničné mouky
1 hrnek hladké mouky
2 vejce
1 hrnek cukru
3/4 hrnku oleje
1/2 hrnku mléka
2 lžičky vanilkového extraktu
3 lžičky prášku do pečiva
3 vrchovaté lžíce zakysané smetany
švestky
ringle
Drobenka:
1 lžíce mouky
3 lžíce cukru
máslo
Kávová poleva:
2 lžičky rozpustné kávy
3 lžíce mléka
5 PL moučkový cukr podle potřeby
Karamelová poleva:
30 g másla
3 lžíce cukru
1 dcl mléka
Nejprve oddělíme všechny suché a mokré ingredience na těsto a poté je dohromady zamícháme. V misce smícháme mouku s cukrem a přidáme studené máslo tak, aby převažovalo nad ostatními ingrediencemi, ale stále se trošku drobilo. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe rozpůleným ovocem, posypeme drobenkou a pečeme ve vyhřáté troubě na 180° 30 minut.
Připravíme si obě polevy.
Kávová:
Rozpustíme kávu v mléce a podle potřeby přisypáváme cukr, dokud nedosáhneme husté, ale stále tekuté konzistence.
Karamelová:
V pánvi nebo hrnci s nepřilnavým povrchem rozehřejeme máslo a poté přidáme cukr. Jakmile se cukr roztaví, přilijeme mléko a necháme chvíli provařit.
Omáčku můžeme hned podávat nebo nechat zchládnout a uchovávat v lednici.
Upečený koláč polijeme připravenými polevami a necháme vychladnout, nejlépe i uležet do druhého dne.
Po polití ho můžeme posypat nasekanými oříšky.http://healthylifestylebyme.blogspot.cz/
Autor: veronikape | |
Datum vložení: 01.09.2013 19:26 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz