4 vejce
250 g cukru
300 g polohrubé mouky
sůl
1 lžička citronové šťávy
1 prášek do pečiva
1,5 dl horkého mléka
jablka (asi 5 středně velkých)
skořicový cukr
rozinky
šlehačka na ozdobu
Žloutky ušleháme s polovinou cukru do pěny. Po lžících přidáváme horké mléko a stále šleháme. Bílky vyšleháme se špetkou soli, citr. šťávou a zbytkem cukru do husta. Pozor - trvá to déle než normálně, ale vyšlehat to jde! Ke sněhu přidáváme postupně žloutkovou pěnu a mouku smíchanou s práškem do pečiva - řádně promícháme - ale ne nijak prudce, aby sníh nespadl! Do vymazané a vysypané formy (já ale použila silikonovou podložku) dáme polovinu těsta, na něj vložíme nastrouhaná jablka se skořicovým cukrem a poklademe rozinkami. Na tuto vrstvu vložíme zbytek těsta. Vložíme do předehřáté trouby a upečeme do růžova.
Já pekla horkovzduchem na 170°C asi 30 min., pak jsem vypla teplotu a pod ventilátorem nechala ještě 10 min. dojít.
Nelekejte se, ze začátku šlehání to je hodně řídké, ale po přidání té mouky to všechno zhoustne.
Po vychlazení můžeme zdobit šlehačkou
Pro diabetiky jsem to pekla takto - píšu jen změněné suroviny - 70 g sorbitu a 90 g fruktozy místo cukru, 200 g špaldové mouky, 100 g polohrubé mouky, jen skořici (ne cukr). Šlehačku buď vůbec vynechat, nebo použít tzv. rostlinnou - zn. Vian
Jinak postup je stejný
Autor: spagetka | |
Datum vložení: 24.01.2009 19:25 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz