Na těsto:
300 g hladké mouky
1 sáček kypřícího prášku
150 g polotučného tvarohu
100 ml mléka
100 ml slunečnicového oleje
100 g marcipánu
75 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
špetka soli
Kém:
500 g broskví
750 ml mléka
80 g cukru krupice
2 pl cukru krupice
2 sáčky vanilkového pudinku
500 g zakysané smetany
75 g vlašských ořechů
Na polevu:
100 g cukru moučka
1 polévková lžíce citronové šťávy
Broskve oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na osminky. Dáme do nádoby s nepřilnavým povrchem, posypeme 2 lžícemi cukru a chvilku povaříme. Broskve tím ztratí svojí "ostrost" a pustí šťávu, která by nám jinak dělala neplechu.Broskve scedíme.
Marcipán nastrouháme na hrubém struhadle. Mouku smícháme s kypřícím práškem a ostatními přísadami na těsto. Nakonec přidáme hoblinky marcipánu. Nezpracováváme příliš dlouho jinak začne těsto lepit.
Těsto vyválíme na pomoučeném vále na velikost 30 x 40 cm. Vložíme do plechu stejných rozměrů s vyšším okrajem vyloženém pečícím papírem.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink. Potáhneme ho potravinářskou folií, aby se neudělal škraloup a necháme chvilku (stačí 10 minut) vychladnout. Zatím si nasekáme ořechy na hrubší kousky. Pudink smícháme se zakysanou smetanou a nalijeme na těsto. Na to klademe okapané osminky broskví a celé to pak zasypeme nasekanými ořechy.
Dáme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 35 - 40 minut.
Upečený moučník necháme vychladnout.
Nakonec si na polevu prosyjeme moučkový cukr, promícháme s citronovou šťávou a pocákáme moučník. Necháme ztuhnout a nakrájíme na řezy.
Autor: Dooga | |
Datum vložení: 10.09.2013 15:50 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz