3 vejce
80 g krupicového cukru
80 g hladké mouky
1 lžička oleje
Náplň:
Nutela či jiná čokopomazánka
smetana ke šlehání
Do tuhého sněhu z bílků a cukru zašleháme postupně žloutky, nakonec lehce vařečkou zapracujeme prosátou hladkou mouku a zakápneme olejem. Těsto pečeme ve vyhřáté troubě na plechu vyloženém pečícím papírem při 180 °C asi 10 minut do lehkého zrůžovění, jen co při dotyku se nelepí na prst.Pak vyndáme z trouby, lehce poprášíme moukou, na těsto přiložíme dnem jiný stejně velký plech, oba plechy obrátíme a tím roládu překlopíme dnem vzhůru. Z vychladlé rolády pak sundáme pečící papír.Roládu potřeme mírně nahřátou Nutellou (nebo nugátovou či karamelovou pomazánkou) a na to lehce rozetřeme ušlehanou neslazenou šlehačku a svineme.
Těsto peču na velkém plechu, proto je tenčí a pružné (nesmí se v troubě přesušit), roláda nepraská a vždy se povede.
Na trhu je velká spousta všelijakých čokoládových "pomazánek" na způsob Nutely. Já osobně z Německa vozím tyto nugáty viz obr. 2. Jsou velmi dobré a při váze 370 a 400 g stojí necelá 2 eura. Tak když budete mít možnost, neváhejte.
Autor: Hella | |
Datum vložení: 10.09.2013 22:58 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz