140 g hrozinek
3 lžíce rumu
280 g mrkve
125 ml oleje
140 g hnědého cukru
2 vejce
120 g celozrnné mouky
120 g hladké mouky
sůl (do bílků)
1 lžička jedlé sody
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička skořice
máslo
hrubá mouka na vymazání a vysypání pekáčku
Poleva:
200 g Mascarpone
200 g tvarohu (nebo tvarohového fitness krému)
50 g moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru
1 lžíce citronové šťávy
Mrkev očistíme a nastrouháme najemno. Žloutky ušleháme s hnědým cukrem do pěny a pomaličku přiléváme olej. Vmícháme mouky se sodou, práškem do pečiva, skořici rum, sníh z bílků. Nakonec přidáme mrkev a hrozinky.
Těsto rozetřeme do vymazaného a vysypaného pekáčku-(je poměrně tuhé) a pečeme v předehřáté trouba na 160 stupňů 45 minut.
Ze sýra, tvarohového, fitness krému, obou cukrů a citronové šťávy vymícháme hladký krém, který natřeme na upečený a vychladlý moučník, který před tím můžeme natřít zavařeninou.
Zdroj-Chvilka pro tebe, mírně upraveno.
Pro případné připomínky, že podobný moučník zde již je uvádím, že jsem si toho vědoma, ale jsou opravdu "jen podobné" nenašla jsem stejný.
Autor: JanaDorazinova (Jana Dorazinová) | |
Datum vložení: 13.09.2013 09:39 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz