TopRecepty.cz

Celozrnný rebarborový koláč s ovocem


Celozrnný rebarborový koláč s ovocem

Suroviny

2 hrnky celozrnné pšeničné mouky
1 lžička jedlé sody
1 lžička skořice
1 špetka soli
1 lžíce olivového oleje
2 vejce
3 lžíce medu
1 hrnek mléka
2 hrnky rebarbory
jahody
ostružiny
borůvky
1 lžička třtinového cukru
1 lžička skořice

Postup

Oloupeme rebarboru a nakrájíme ji na kostičky. V rychlovarné konvici si uvaříme vodu a kousky rebarbory jí zalijeme. Necháme odstát 2 minuty a ihned scedíme. Rebarbora tak pouze ztratí svou kyselost (nemusíme tedy přidávat hrnek cukru navíc!), ale nesmí z ní být kaše.Do misky dáme med (pokud máme tuhý, rozehřejeme v mikrovlnné troubě), olej, 2 žloutky a mléko (nejlépe pokojové teploty). Přidáme mouku se sodou, skořicí a solí. Dle potřeby přidáme ještě mléko. Konzistence by měla být "táhlá".V jiné misce si vyšleháme 2 bílky.Sníh z bílků a kousky vychladlé rebarbory přidáme do první misky a lehce promícháme.Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a poklademe ovocem. Nakonec ještě posypeme skořicí a třtinovým cukrem.Pečeme na 180 °C asi 30 minut.

Poznámka

Koláč není příliš sladký, takže kdo má radši sladší, tak doporučuji přidat do těsta ještě cukr (nejlépe třtinový).

Na velkém plechu se koláč dělal zhruba 30 minut. V dortové formě je potřeba jej péct zhruba 40 minut.

Díky rebarboře v těstě je koláček pěkně vláčný a svěží ;-)

autor Autor: Lucie95
Datum vložení Datum vložení: 13.09.2013 21:33

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz