6 bílků
150 g sušeného ovoce
100 g různých druhů oříšků
50 g hořké čokolády
200 g polohrubé mouky
150 g moučkového cukru
100 g másla
2 KL vanilkového cukru
1,5 prášku do pečiva
špetka soli
trochu mouky (na obalení ovoce)
Z posolených bielkov ušľaháme tuhý sneh a postupne doňho zašľaháme cukor. Vareškou opatrne do snehu vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom, roztopené vlažné maslo, ovocie obalené v troške múky, oriešky a kúsky čokolády. Zmes vlejeme do formy na biskupský chlebík alebo na bábovku a pečieme v rúre predhriatej na 120 - 150°C, kým povrch nezozlatne.
Necháme vychladnúť na mriežke, potom koláč vyklopíme na podnos. Môžeme poliať čokoládou.
Krájame až na druhý deň, aby sa koláč nerozpadol.
Autor: amalia | |
Datum vložení: 15.09.2013 17:39 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz