120 g kuskusu
130 g hladké mouky
130 g javorového sirupu
100 g mletých mandlí
100 g oleje
2 lžíce mletých lněných semínek
1/2 lžičky mandlového aroma
1/4 lžičky soli
povidla nebo hustý džem
Kuskus, mouku, mandle, lněná semínka a sůl smícháme v míse. V menší misce smícháme olej s javorovým sirupem a mandlovým extraktem. Vlijeme do suché směsi a mícháme, dokud se vše nespojí. Poté část těsta odebereme, vyválíme kuličku velikosti vlašského ořechu a položíme na plech vyložený pečícím papírem. Mezi kuličkama necháme dostatečný rozestup. Lžičkou kuličky zploštíme a prstem vytvoříme důlek, do kterého dáme trochu povidel nebo džemu. Pečeme v předhráté troubě na 180 stupňů 12-15 minut nebo dokud není povrch sušenek zlatý. Opatrně přendáme sušenky na mřížku a necháme vychladit. Při přendavání jsou sušenky ještě měkčí, ale vychladnutím ztvrdnou. V uzavíratelné nádobě vydrží sušenky až 2 týdny.
http://www.lucasinka.cz
Receptík z úžasné kuchařky „The vegan baker“ od Dunja Gulin
Autor: Lucasinka (Lucie Kubikova) | |
Datum vložení: 15.09.2013 19:11 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz