TopRecepty.cz

Cheesecake z domácí lučiny


Cheesecake z domácí lučiny

Suroviny

Na domácí lučinu:
3 velké jogurty Holandia
Dále:
200 g sušenek
80 g másla
1 limetku
200 g cukru moučka
150 ml Salka
4 vejce

Postup

Nejdříve si uděláme domácí lučinu a to tak, že čistý kapesník nebo utěrku umístíme na sítko či cedník a na ně vlijeme všechny jogurty. Pod síto dáme hlubší nádobu a vše uložíme do lednice na jeden až dva dny. Dospod nádoby nám odkape syrovátka a na sítku zůstane hromádka lučiny - z 1500 g jogurtu byste měli získat cca 800 g lučiny.
Na cheesecake smícháme rozdrcené sušenky a změklé máslo a vše promneme prsty. Směs dáme do kulaté formy a udusáme dlaněmi a prsty. Předpečeme v troubě na 160 stupňů zhruba 15 minut a necháme vychladnout. Lučinu utřeme s cukrem, salkem, šťávou a kůrou z limety a po jednom přidáváme vejce. Hotovou směs dáme na sušenkový korpus, uhladíme a pečeme v troubě na 160 stupňů cca 40 minut (je dobré dát formu do vodní lázně nebo alespoň nad ni. Hotový cheesecake necháme vychladnout a dáme do lednice alespoň na 12 hodin.

Poznámka

Při dnešní ceně lučiny se opravdu vyplatí dělat si ji doma. Cheesecake je z ní vynikající. ;-)

autor Autor: katyvypl
Datum vložení Datum vložení: 19.09.2013 13:52

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz