Na domácí lučinu:
3 velké jogurty Holandia
Dále:
200 g sušenek
80 g másla
1 limetku
200 g cukru moučka
150 ml Salka
4 vejce
Nejdříve si uděláme domácí lučinu a to tak, že čistý kapesník nebo utěrku umístíme na sítko či cedník a na ně vlijeme všechny jogurty. Pod síto dáme hlubší nádobu a vše uložíme do lednice na jeden až dva dny. Dospod nádoby nám odkape syrovátka a na sítku zůstane hromádka lučiny - z 1500 g jogurtu byste měli získat cca 800 g lučiny.
Na cheesecake smícháme rozdrcené sušenky a změklé máslo a vše promneme prsty. Směs dáme do kulaté formy a udusáme dlaněmi a prsty. Předpečeme v troubě na 160 stupňů zhruba 15 minut a necháme vychladnout. Lučinu utřeme s cukrem, salkem, šťávou a kůrou z limety a po jednom přidáváme vejce. Hotovou směs dáme na sušenkový korpus, uhladíme a pečeme v troubě na 160 stupňů cca 40 minut (je dobré dát formu do vodní lázně nebo alespoň nad ni. Hotový cheesecake necháme vychladnout a dáme do lednice alespoň na 12 hodin.
Při dnešní ceně lučiny se opravdu vyplatí dělat si ji doma. Cheesecake je z ní vynikající. ;-)
Autor: katyvypl | |
Datum vložení: 19.09.2013 13:52 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz