1 hrnek hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 hrnek rozmačkané pečené dýně (asi 200 g)
1 hrnek mléka
3/4 hrnku oleje
3/4 hrnku třtinového cukru (nebo bílého)
2 celá vejce
4 lžíce ořechů(strouhaných nebo sekaných)
3 lžíce nasekaných sušených švestek
3 lžíce rozinek
1 vanilkový cukr
65 g čokolády na vaření
3 lžíce ztuženého tuku (nemusí být)
Všechny suroviny na těsto smícháme a vlijeme do formy vymazané olejem a vysypané kokosovou moučkou, případně hrubou moukou. Těsto má mít středně hustou konzistenci - asi jako bábovkové. Pečeme při 160°C asi 30 minut - pokud se těsto nechytá na špejli a povrch je zlatavý, máme hotovo.
Necháme vychladnout, pak polijeme čokládou rozpuštěnou na páře se ztuženým tukem a dále zdobíme podle svého uvážení či momentální nálady.
Dýňáček je krásně vláčný už první den, a pokud nemusíte čokoládu, bude Vám chutnat s mírně oslazenou zakysanou smetanou.
Dýni Hokkaido dobře omyjeme a neloupanou nakrájíme na kousky cca 10 x 5 cm a pokapeme olejem. Pečeme na pečicícm papíře v troubě asi 20 minut při 200°C. Po vychladnutí vidličkou rozmačkáme.
Pokud nám dýňová kaše zbyde, lze ji zamrazit a použít do polévek, omáček, pomazánek nebo na další moučníky.
Do těsta zkuste přidat brusinky, fíky, meruňky i další sušené ovoce. Pokud máte alergii na ořechy, můžete je vynechat.
Syrové těsto ochutnejte a oslaďte podle sebe.
Za dýni moc děkuji (dárce dobře ví komu :-)))
Autor: danielle72 (Daniela) | |
Datum vložení: 23.09.2013 17:58 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz