1 rozválený plát listového těsta (ten v rolke)
4 menší jablka
4 (+-)lžičky pikantního džemu (ja som pouzila brusnicovy)
jádra vlašských ořechů nebo
para ořechů
práškový cukr na posyp
Jablka obielime a odstranime z nich jadrinec tak aby ostali cele.
Listkove cesto porezeme na pasy.
Do otvoru po jadrinci na spodok vlozime jadra orechov a na orechy dzem az dovrchu. Na vrch polozime dalsi orech.
Jablko polozime na kraj listkoveho pasu, tak aby zadrziaval orech s dzemom proti vypadnutiu a spodok dobre obalime aby horuci dzem nevytekal.
Pas obtacame spiralovite po celom obvode jablka.
Vrch jablka uzavrieme nejakym ozdobnym sposobom, verim, ze to dokazete lepsie ako ja, pretoze ja som na tieto veci lava.
Obalene jablka polozimena plech, vystlanym papierom na pecenie.
Plech vlozime do velmi rozohriatej rury, stisime zdroj tepla na 220 stupnov a pecieme cca 20 minut, resp. kym nie je listkove cesto upecene do zlata.
Po vychladnuti pocukrujeme a podavame
Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=1502
Autor: vybusna | |
Datum vložení: 25.09.2013 08:22 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz