250 ml smetany ke šlehání
50 ml mléka
50 g cukru krupice
1 balíček želatinového ztužovače
250 g jahod (můžou být i z konzervy)
Do hrnce nalijeme smetanu, mléko a přisypeme cukr. Zahřejeme pod varu.Přimícháme želatinový ztužovač a za stálého míchání metlou provaříme, stačí tak 2-3 minuty.Směs nalijeme do formy (pokud není forma stačí hrníček a naplníme ho jen asi do čtvrtiny, aby dezert nebyl moc velký) a necháme 5 - 6 hodin ztuhnout v lednici.Před podáváním připravíme jahodovou omáčku. Jednu jahodu necháme na ozdobu a zbytek rozmixujeme.Dezert vyklopíme z formiček na dezertní talířky, přelijeme omáčkou, ozdobíme nakrájenou jahodou a můžeme podávat.
Autor: Andyyy | |
Datum vložení: 25.09.2013 20:52 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz