360 g cukrářských piškotů
400 ml mléka
3 polévkové lžíce kakaa
1 polévková lžíce sypké instantní kávy
1 čajová lžička skořice
150 g másla
80 g třtinového cukru
1 sklenice kompotovaných broskví (meruněk)
rum nebo rumová tresť
Na potření:
250 ml zakysané smetany (bílý jogurt)
1 polévková lžíce cukru
želatina na nepečený dort podle návodu
Broskve necháme okapat a šťávu zachytíme do nádoby. Do malého kastrůlku dáme ohřát mléko s máslem tak, aby se máslo pomalu rozpustilo. Přidáme kakao, kávu, skořici, cukr a všechno rozmícháme dohladka ( a snažíme se moc neujídat)... Piškoty nasypeme do větší mísy,přelijeme kakovo - kávovou hmotou a zamícháme, aby se hmota rovnoměrně vstřebala do piškotů. Nakonec přidáme rum.
Formu / ( o půměru 24 cm ) vyložíme potravinářskou fólií. Polovinu kakaovo - kávových piškotů rozložíme na dno formy a upěchujeme. Okapané a pokrájené broskve rozložíme stejnoměrně na vrstvu piškotů a navršíme na ně druhou polovinu piškotů. Opět upěchujeme a zarovnáme dohladka.
Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a s dvěma lžícemi broskvové šťávy. Podle návodu pak zamícháme se želatinou.
touto polevou přelijeme ovocný dort a vše necháme do druhého dne chladit v lednici. K úplnému ztuhnutí, potřebuje dortík nejméně 12 hodin. Nakonec odstraníme boční stěny formy a fólii. Ozdobíme čokoládovou polevou, šlehačkou.
Autor: varilamyskakasicku | |
Datum vložení: 27.09.2013 18:56 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz