Těsto:
300 g hladké mouky
300 g jemného krystalového cukru
4 vejce
12 lžic vlažné vody
12 lžic oleje
1/2 prášku do pečiva
Krém:
1 smetana 33%
1 ztužovač šlehačky
2 zakysané smetany
1 vanilkový cukr
100 g cukru
Poleva:
1 vanilkový pudink
200 ml broskvový džus (povidla nebo šťáva apod.)
200 ml vody
1 lžíce cukru
tak 6 broskví
Na těsto si našleháme celá vejce s cukrem, přidáme vodu, olej a mouku s práškem do pečiva, dáme na plech s pečícím papírem a upečeme na 180 st., 20-30 minut podle trouby a po upečení ho necháme vystydnout.
Mezi tím si uděláme krém, Našleháme si šlehačku se ztužovačem a vanilkovým cukrem, do hotové přimícháme zakysané smetany a cukr, všechno lehce promícháme a celý vychladlý korpus potřeme.
Na krém poskládáme broskve, které nakrájené na měsíčky.
Polevu si připravíme tak, že z vody a broskvovými povidly umícháme roztok, z kterého si uvaříme pudink, když je hotový, tak ho stálým mícháním mírně prochladíme a natřeme ho na broskve a necháme chvíli v chladnu, krájíme na kostičky.
Z posledních nezpracovaných broskví z naší úrody jsem nám udělala tuto dobrotu.
http://www.toprecepty.cz/recept/36414-broskvova-po...
Autor: Bibinka (Janinka) | |
Datum vložení: 30.09.2013 10:43 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz