TopRecepty.cz

Dýňová bublanina s borůvkou a citrusovým přelivem


Dýňová bublanina s borůvkou a citrusovým přelivem

Suroviny

cca 700 g dýně Hokkaido (nastrouhané a semen zbavené)
400 g borůvek (mražených, ve vlastní šťávě)

Na těsto (hrnek o objemu 1/2 l):
1 hrnek špaldové mouky (lze nahradit polohrubou)
1 hrnek polohrubé mouky
1/2 hrnku slunečnicového oleje
1 hrnek kefíru (ideálně domácí)
1/2 hrnku cukru krupice (pro diabetiky 3 střiky tekutého a 1 PL práškového diasladidla)
1 vanilkový cukr
1 zarovnaná PL skořice
4 vejce
citronová kůra z 1 citronu
citronová šťáva z 1 citronu

Na povrch upečeného koláče:
1 vanilkový cukr
šťáva z 1 pomeranče nebo citronu
můžeme posypat i moučkovým cukrem

Postup

Troubu vyhřejeme na 200°C. Suroviny na těsto pečlivě vymícháme v hladkou polotekutou směs. Velký pekáč vyložíme pečícím papírem (můžeme i vymazat a vysypat) a pečlivě na něj těsto nalijeme a rozetřeme. Na okrajích necháme mírně zvednuté, střed se pak pečením vyrovná. Posypeme dýní a borůvkami.
Teplotu snížíme na 170°C a pečeme do růžova asi 35 min. Já pekla 20 min na horní a dolní ohřev a pak 10 min. horkovzduchem. Poté jsem vypnula a nechala dojít.

Teplotu trouby volíme vždy dle své vlastní, teploty v receptu jsou orientační, takto peče má trouba.

Koláč pokapeme šťávou a pocukrujeme.

Poznámka

čerpala jsem hlavně z receptu tejajky, který přidávám do podobných

autor Autor: spagetka
Datum vložení Datum vložení: 05.10.2013 16:50

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz