cca 700 g dýně Hokkaido (nastrouhané a semen zbavené)
400 g borůvek (mražených, ve vlastní šťávě)
Na těsto (hrnek o objemu 1/2 l):
1 hrnek špaldové mouky (lze nahradit polohrubou)
1 hrnek polohrubé mouky
1/2 hrnku slunečnicového oleje
1 hrnek kefíru (ideálně domácí)
1/2 hrnku cukru krupice (pro diabetiky 3 střiky tekutého a 1 PL práškového diasladidla)
1 vanilkový cukr
1 zarovnaná PL skořice
4 vejce
citronová kůra z 1 citronu
citronová šťáva z 1 citronu
Na povrch upečeného koláče:
1 vanilkový cukr
šťáva z 1 pomeranče nebo citronu
můžeme posypat i moučkovým cukrem
Troubu vyhřejeme na 200°C. Suroviny na těsto pečlivě vymícháme v hladkou polotekutou směs. Velký pekáč vyložíme pečícím papírem (můžeme i vymazat a vysypat) a pečlivě na něj těsto nalijeme a rozetřeme. Na okrajích necháme mírně zvednuté, střed se pak pečením vyrovná. Posypeme dýní a borůvkami.
Teplotu snížíme na 170°C a pečeme do růžova asi 35 min. Já pekla 20 min na horní a dolní ohřev a pak 10 min. horkovzduchem. Poté jsem vypnula a nechala dojít.
Teplotu trouby volíme vždy dle své vlastní, teploty v receptu jsou orientační, takto peče má trouba.
Koláč pokapeme šťávou a pocukrujeme.
čerpala jsem hlavně z receptu tejajky, který přidávám do podobných
Autor: spagetka | |
Datum vložení: 05.10.2013 16:50 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz