1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek krupicového cukru
1 kypřicí prášek do perníku (nebo 1 prášek do pečiva + 1 lžíce koření do perníku)
1 vanilkový cukr
1/2 hrnku oleje
1,5 hrnku dýně (nahrubo nastrouhané)
3 vejce
2 lžíce kakaa
mléko (podle potřeby)
Poleva:
100 g čokolády na vaření
30 g 100% tuku
Na přichystání plechu:
tuk
hrubá mouka
Všechny suroviny dáme do mísy a řádně vymícháme v hladké těsto.Nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct na 175 °C asi 25-30 minut. Vyzkoušíme špejlí, zda ji po vpichu vytáhneme suchou, je perník upečený.Vychladlý polejeme čokoládovou polevou, kterou připravíme společným rozpuštěním čokolády a tuku.
Autor: kucerova45 (Eva Kučerová) | |
Datum vložení: 06.10.2013 20:55 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz