2 hrnky pískového cukru
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek vlažné vody
1 rozpuštěná Hera
1 prášek do pečiva
3 lžíce kakaa
4 vejce
Pařížská šlehačka:
1 smetana ke šlehání
1 lžíce cukru
1 lžíce kakaa
kousek čokolády
Rozpuštěnou Heru promícháme do hladka s cukrem, teplou vodou,kakaem a 1 hrnek této směsi dáme stranou. Do zbylé směsi přidáme mouku s práškem do pečiva, vejce a řádně promícháme, až se nám dělají bubliny. Plech si vymažeme a vysypeme kokosovou moučkou, nalijeme směs s moukou a pečeme tak 25 minut na střední teplotu.
Do upečeného, horkého Salamandru hned vtíráme peroutkou směs, kterou jsme si dali stranou v hrnku a necháme vychladnout.
Uděláme si pařížskou šlehačku tak, že šlehačku svaříme s cukrem a kakaem, necháme hodně vychladit a dáme na 24 hodin do lednice, druhý den ušleháme a ozdobíme Salamandr. Nahoru ještě můžeme nastrouhat čokoládu a tím je to dokonalé.
Kdo nechce pařížskou šlehačku, může dát samotnou a ušlehanou. Zdobit se může i kokosovou moučkou, je opravdu vynikající a celkem rychlý.
Zdroj: Recept mám dost let od své tety z Prahy.
Toto množství ingrediencí je na 1 plech, já dělám z poloviční dávky v dortové formě- je docela chutí jako dort!
Autor: Bibinka (Janinka) | |
Datum vložení: 01.02.2009 14:53 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz