50 dkg (500 g) - hladké mouky
12,5 dkg (125 g) brambor
6 dkg (60 g) rozpuštěného másla
2 žloutky
250 ml mléka
sůl (půl kávové lžičky)
rum dle chuti
6 dkg (60 g) krystalového cukru
1 droždí ( 42 g )
Jako první uvaříme brambory ve slupce, případě jeden větší brambor o výše uvedené hmotnosti a necháme vychladnout.Uděláme kvásek - rozdrobíme si do hrníčku droždí a nasypeme cukr. Vařečkou mícháme do rozpuštění ( cca minuta).Nachystáme všechny ingredience, nastrouháme do nich brambor, přidáme rozpuštěný kvásek, vypracujeme těsto a necháme kynout zhruba hodinku a půl.Můj způsob plnění je ten, že těsto rozválím na plát, doprostřed mnou naznačeného kolečka dám marmeládu či povidla, těsto přes něj přetáhnu a vykrojím skleničkou. Vznikají rovnou plné uzavřená kolečka.Smažíme ve vyšší vrstvě oleje nebo fritovacím hrnci, cca 3 minuty z každé strany dozlatova.
Pozor, zbytečně nedávat olej na vysokou teplotu. Když ho máte moc rozehřátý, nestačíte mrknout a koblížky budou ihned tmavé a uvnitř syrové! Brambory se dávají z toho důvodu, aby tolik nesály tuk.
Autor: Skyllka | |
Datum vložení: 12.10.2013 13:13 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz