Světlý piškot:
4 vejce
140 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
4 lžíce oleje
160 g polohrubé mouky
Tmavý piškot:
4 vejce
140 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
4 lžíce oleje
2 lžíce kakaového prášku
polohrubé mouky tolik, aby s kakaem dohromady bylo 160 g
Krém:
400 g másla
3-4 lžíce moučkového cukru (podle chuti)
1 vanilkový cukr
250 ml mléka
2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
30 g ztuženého tuku
1 malá plechovka mandarinek
1 plechovka jahod
rum
Bílky s oběma cukry ušleháme do tuha. Po jednom vešleháme žloutky a po lžících olej. Mouku lehce vmícháme vařečkou. Rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme dorůžova (200°C asi 8 minut). Hnědý piškot vyrobíme stejně, prosáté kakao vmícháme do mouky.Krém: z mléka a mouky uvaříme hustou kaši, vmícháme do ní vanilkový cukr a ztužený tuk. Necháme vychladnout. Máslo s cukrem ušleháme do pěny a po lžících vešleháme moučnou kaši. Krém rozdělíme na poloviny. Do jedné vmícháme pokrájené scezené mandarinky, do druhé jahody.Oba piškotové pláty rozkrojíme podélně na poloviny. Jeden světlý pruh pokropíme šťávou z jahodového kompotu a potřeme polovinou jahodového krému.Přiložíme hnědý pruh, pokropíme šťávou z mandarinkového kompotu a potřeme polovinou mandarinkového krému.Přiložíme druhý světlý pruh, pokropíme a potřeme zbytkem jahodového krému.Nakonec nahoru položíme zbývající hnědý pruh piškotu. Přitlačíme a dáme pořádně ztuhnout do ledničky. Pro dospělé můžeme část kompotové šťávy nahradit rumem.Ztuhlý moučník rozpůlíme po úhlopříčce (řez spojuje jednu horní hranu s protější dolní hranou). Vzniklé části složíme do "střechy", slepíme je zbývajícím krémem.Znovu necháme ztuhnout a polijeme čokoládovou polevou.
Autor: hemriettas | |
Datum vložení: 27.10.2013 12:12 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz