Těsto:
200 g změklé Hery
120 g hnědého cukru
250 g měkkého tvarohu
150 g polohrubé mouky
150 g celozrnné špaldové mouky
špetka soli
vejce na potření
Náplň:
2-3 dobře uzrálé hrušky
šťávu z poloviny citronu
lžíci hnědého cukru
KL mleté skořice
1. Hrušky ledabyle oloupeme (nevadí, pokud tam sem tam zbudou i kousky slupek), nakrájíme na osminky, odstraníme jádřince a nakrájíme na malé kousíčky. Vložíme do misky, zalijeme citronovou šťávou a promícháme se skořicí a cukrem.
2. Z uvedených ingrediencí umícháme těsto a dobře propracujeme. Poté ho rozválíme na tenký plát (vždy si ho pro pohodlnost rozdělím na dvě části) a menší kulatou skleničkou nebo vykrajovátkem vykrajujeme kolečka - některá rovnou "vyloupneme", jiná nedokrojíme úplně a necháme je uvnitř plátu těsta (pozor, aby mezi kolečky byly aspoň 0,5 cm mezery). Vykrojených a "nevykrojených" koleček by mělo být stejné množství.
3. Na nevykrojená kolečka dáme doprostřed maličko hrušek (pozor, nedávat tam moc tekutiny, kterou hrušky pustily). Vykrojená kolečka dlaní ještě trochu rozplácneme, překryjeme s nimi nevykrojená kolečka s náplní, zamačkáme okraje a znovu společně vykrojíme - vnikne nám malý "koblížek". Okraje ještě trochu namačkáme vidličkou - jednak se tím zpěvní, jednak tím vytvoříme sluníčkové "paprsky" na ozdobu. Každý kousek ještě 2-3 krát nařízneme ostrým nožem, aby kolečka při pečení nepopraskala.
4. Sluníčka dáme na plech vyložený pečícím papírem, lehce potřeme vajíčkem a pečeme na 180 stupňů zhruba 20-25 minut. Po vytažení můžete pocukrovat nebo obalit ve skořicovém cukru.
Zdroj: http://mlsnakuchyne.blogspot.cz/2013/11/hruskova-s...
Autor: Elizabeth89 | |
Datum vložení: 11.11.2013 19:21 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz