600 ml ananasové šťávy
1 menší dýně Hokkaido (do 1kg)
2 ananasové pudinky
2 zarovnané lžíce moučkového cukru
šťávu z 1 citronu
Dýni kartáčkem ve vodě důkladně očistíme, opláchneme a osušíme. Odřízneme stonek, dýni přepůlíme, načtvrtíme a nejlépe lžící vydlabeme dužinu se semínky. Dužinu i semínka můžeme použít na zeleninový vývar.
Pokud má dýně hezkou, zdravou slupku, tak ji ponecháme a dýni nakrájíme na větší kousky. Dáme do hlubšího hrnce, zalijeme 400ml ananasové šťávy a pod pokličkou dusíme cca 20minut.Měkkou dýni ponorným mixérem rozmixujeme na hladké pyré.
Ve zbývajících 200ml ananasové šťávy rozmícháme pudingy s cukrem, přidáme šťávu z citronu a vše zamícháme do horkého dýňového pyré.
Uvedeme k varu, plamen stáhneme na minimum a za stálého promíchávání ode dna vaříme 5minut.
Hotovou směs nalijeme do studenou vodou vypláchnutých misek a dáme alespoň na 2hodiny uležet do lednice. Pokud nespěcháme, můžeme nechat do druhého dne.
Na talíři můžeme ozdobit šlehačkou, pokapat citronovým sirupem, nebo dozdobit a dochutit podle svých představ.
Toto moc chutné mlsání jsem dělala před 14dny s citronovým pudingem a pomerančovým džusem(neměla jsem po ruce fotoaparát)a bylo lepší-takové svěžejší:-) Tentokrát měli v obchodě jen ten ananasový, ale s přidáním citronové šťávy a na talíři pokapané citronovým sirupem nám to chutnalo také.
Ať nejsou nějaké problémy s podobnými rcp,tak přidávám jeden jablíčkový, který je oblíbený i u nás:-)
Mimo recept-jsem zvyklá psát pudink, ale na obalu bylo“puding“, tak i když mi to nějak neleze přes pusu, tak to tady takto uvádím:-)
http://www.toprecepty.cz/recept/11162-jablickove-p...
Autor: Anna Kocikova (Drahuš) | |
Datum vložení: 25.11.2013 16:08 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz