3 hrnky hladké mouky
1 kostka másla nebo Hery
1/2 hrnku vody
6 jablek
špetka soli
můžeme přidat i hrozinky
Poleva:
1 hrnek cukru krupice
1/4 hrnku vody
1/2 lžičky skořice
2 lžíce másla
Z mouky, vody, másla a špetky soli vypracujeme hladké pevné těsto. Uložíme jej na cca 1/2 hodiny do lednice.
Těsto rozdělíme na 2 díly. Polovinu těsta upravíme do máslem vymazané pečící formy až k vrchním okrajům.
Jablka oloupeme a nakrájíme na kousky a dáme je na těsto ve formě. Druhou polovinu těsta vyválíme a nožem, nebo rádýlkem nakrájíme cca 2 cm pásy, které klademe na koláč ve tvaru mřížky.
Do menšího kastrůlku dáme vodu, cukr, skořici a máslo a necháme vše přejít varem. Malinko vychladíme a polevou polejeme stejnoměrně koláč. Pečeme na 180-200 stupňů cca 45 minut
Zdroj-Vánoční hrníčková kuchařka, kterou jsem dnes objevila v trafice.
Autor: JanaDorazinova (Jana Dorazinová) | |
Datum vložení: 25.11.2013 20:33 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz