1 litr polohrubé mouky
1/2 litru cukru
1/2 litru mléka
1/4 litru oleje
3 vejce (nebo 2 veliká)
2 lžíce marmelády
2 lžíce kakaa
2 prášky do pečiva
3 lžičky perníkového koření
Můžete přidat i mletou skořici, citrónovou nebo pomerančovou kůru, kandované ovoce, sekané oříšky, mandle....
Všechny suroviny smícháme dohromady, dobře promícháme, aby v těstě nebyly žmolky mouky a vlijeme na vymazaný a vysypaný plech.Pečeme spíš na maličko nižší teplotu, aby mohlo těsto dobře vyběhnout a nepopraskalo (asi 170°C). Zkoušíme špejlí, jestli je perník dost propečený.
Hotový můžeme jen pocukrovat, popř. polít citrónovou nebo čokoládovou polevou.
Já jsem ještě syrové těsto, před vložením do trouby, posypala kokosem - perník po něm hezky lehce voní.
Perníků tu máme víc, tenhle ne. Ten jemu nejbližší přidávám do podobných....http://www.toprecepty.cz/recept/24647-pernik-podle...
Tento litrový perník je nadýchaný a vhodný na veliký plech.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Autor: cathleen (Iva Trhoňová) | |
Datum vložení: 04.12.2013 10:20 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz