120 g hladké mouky
1/2 KL prášku do pečiva
1/2 KL prášku do perníku
25 g škrobové moučky
25 g kakaa
20 g sypké kávy Tchibo nebo jiné kávy
80 g nastrouhaných mandlí
80 g sušeného ovoce - tropicka směs
špetka mleté skořice
špetka tlučeného hřebíčku
špetka mletého zázvoru
100 g třtinového cukru
3 vejce
80 g másla
1,5 PL brandy
višňová marmeláda
čokoláda na vaření nebo čokoládová poleva
tuk
mouka
Mouku smícháme s oběma prášky do pečiva a do perníku, škrobovou moučkou, kakaem, kávou a strouhanými mandlemi. Máslo utřeme se skořicí, tlučeným hřebíčkem, sušeným zázvorem a třtinovým cukrem do pěny. Postupně zašleháváme žloutky a brandy. Do žloutkové směsi přidáme ušlehaný tuhý sníh z bílků střídavě s mandlovou moukou. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy ( srnčí hřbet), nakonec poházíme do těsta sušené tropické ovoce a pečeme v předem vyhřáté troubě na 160 stupňů cca 45 minut. Vychladlý moučník rozkrojíme a potřeme domácí višňovou marmeládou. Nakonec moučník ze všech stran potřeme čokoládovou polevou a dáme do chladu. Dozdobíme strouhanými mandlemi nebo ovocem.
Moučník jsem dělala s dvojité dávky, měla jsem dvě formy na srnčí hřbet. Do jedné dávky jsem dala více kakaa a brandy, do druhé dávky jsem dala zase více kávy a méně brandy.
Dobré je dát na chvíli při pečení na perník alobal, ke konci sundat, aby nepraskal.
Autor: varilamyskakasicku | |
Datum vložení: 07.12.2013 14:17 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz