Těsto:
150 g másla (nebo Hery, Zlaté Hané)
180 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 citron (kůra a šťáva)
2 vejce
50 g oloupaných mandlí
100 g kandovaného ovoce
250 g tvarohu (v kostce)
450 g polohrubé mouky
1 kypřicí prášek do pečiva
Dále:
máslo na potírání štoly během pečení
moučkový cukr na poprášení
Máslo třeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme citronovou kůru a šťávu, vejce a dál šleháme. Do pěny postupně přidáme nasekané mandle, na kostičky nakrájené kandované ovoce, tvaroh a nakonec mouku smíchanou s kypřicím práškem.Vypracované kompaktní těsto na pomoučeném vále vyválíme asi na 3 cm silný plát, který srolujeme do rolády, ale nedorolujeme až do konce.Štólu položíme na plech vyložený pečicím papírem a dáme do předem vyhřáté trouby péct na 180 °C. Po 20 minutách pečení troubu ztlumíme na 160 °C a štolu dopékáme 30-40 minut.Během pečení štólu 3x potřete rozpuštěným máslem.Upečenou štólu necháme malinko vychladnout, potřeme máslem a bohatě poprášíme cukrem.
![]() |
Autor: ivulinka (Ivana) |
![]() |
Datum vložení: 07.12.2013 18:03 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady