300 ml mléka
100 g krupicového cukru
20 g másla
Mléko nalijeme do hrnce s nepřilnavým dnem, přidáme cukr, máslo a rychle přivedeme k varu.Ztlumíme plamen a vaříme za stálého míchání asi 20 minut.Mléko by mělo ke konci pěnit při rychlejším míchání. Na první pohled se nezdá, že má tu správnou hustotu, ale při krátkém zchlazení je nádherně husté, jako salko z plechovky.Z této dávky je ho asi 150 g. Lze samozřejmě udělat z dvojité dávky.
Pokud chceme udělat karamelovou verzi:
Hotové SALKO jsem dala do zavařovací sklenice (370 ml), sklenici zavíčkovala a utáhla jako při zavařování (aby to mělo stejný efekt jako u konzervy) a pozvolna vařila ve vodní lázni 1,5 hodiny a bylo hotovo.
![]() |
Autor: JanaDorazinova (Jana Dorazinová) |
![]() |
Datum vložení: 13.12.2013 17:53 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady