1 dobře vyzrálý ananas
2 KL třtinového cukru
kousek másla
1 PL třtinového cukru
100 ml 31% šlehačky
zmrzlina
brusinkový kompot k podávání
Ananas oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1-1,5 cm, vykrájíme tuhý střed. Na pánvi (grilovací nebo jiné :-) ) rozpustíme kousek másla (nejlépe přepuštěného) a opečeme plátky ananasu, přitom z obou stran lehce poprášíme třtinovým cukrem. Ten na ovoci vytvoří jemňulinkou karamelovou krustičku. Připravíme na talíř a vykrájené středy naplníme pikantním brusinkovým kompotem.
Na karamelovou omáčku vsypeme do pánve třtinový cukr a za stálého míchání necháme rozpustit a zkaramelizovat. Zalijeme šlehačkou, rozmícháme a necháme chvilinku probublat, aby omáčka zhoustla.
K ananasu přidáme zmrzlinu (nejlépe vanilkovou) a celé přelijeme karamelovou omáčkou.
P.S. u nás se vanilková zmrzlina rozplynula do prostředí :-D, takže jsem použila kombinaci zmrzliny karamelové a cafélatté.
Autor: senky (Jana Šenkyříková) | |
Datum vložení: 01.01.2014 16:29 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz