TopRecepty.cz

Skořicová panna cotta s pomerančem


Skořicová panna cotta s pomerančem

Suroviny

500 ml alespoň 30% smetany
80 g třtinového cukru
1/2 lžičky skořice
špetka mleté vanilky
2 lžíce studeného mléka
2 lžičky práškové želatiny
dřeň z pomeranče podle chuti
třtinový cukr podle chuti

Postup

Želatinu namočíme do mléka a necháme nabobtnat. V kastrůlku zahříváme smetanu, cukr, skořici, vanilku a namočenou želatinu, dokud se vše nespojí a želatina nerozpustí. Směs nesmí projít varem. Nalijeme nejlépe do silikonových mufinkových formiček nebo do formy vytřené olejem nevýrazné chuti a necháme v chladnu 4-6 hodin (ale nejlépe do rána) ztuhnout. Dřeň z pomeranče bez blan a slupek povaříme s cukrem a trochu vychladíme. Dezert opatrně vyklopíme a doplníme pomerančem.

Poznámka

Pomeranče k zimní náladě prostě patří :)

autor Autor: zizala (Jaroslava Oumarová)
Datum vložení Datum vložení: 02.01.2014 18:44

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz