500 ml alespoň 30% smetany
80 g třtinového cukru
1/2 lžičky skořice
špetka mleté vanilky
2 lžíce studeného mléka
2 lžičky práškové želatiny
dřeň z pomeranče podle chuti
třtinový cukr podle chuti
Želatinu namočíme do mléka a necháme nabobtnat. V kastrůlku zahříváme smetanu, cukr, skořici, vanilku a namočenou želatinu, dokud se vše nespojí a želatina nerozpustí. Směs nesmí projít varem. Nalijeme nejlépe do silikonových mufinkových formiček nebo do formy vytřené olejem nevýrazné chuti a necháme v chladnu 4-6 hodin (ale nejlépe do rána) ztuhnout. Dřeň z pomeranče bez blan a slupek povaříme s cukrem a trochu vychladíme. Dezert opatrně vyklopíme a doplníme pomerančem.
Pomeranče k zimní náladě prostě patří :)
Autor: zizala (Jaroslava Oumarová) | |
Datum vložení: 02.01.2014 18:44 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz