500 ml smetany ke šlehání
100 ml mléka
rybíz (nebo jiné ovoce)
2 plátky želatiny
200 g cukru
vanilkový lusk
Připravíme si vhodnou nádobu, nebo formičky. Želatinu vložíme do hrnce, zalijeme mlékem a na mírném ohni ji rozpustíme. Nesmí však vařit.
Do dalšího kastrůlku nalijeme šlehačku. Vanilkový lusk podélně rozpůlíme, dužninu nožem vyškrábeme a smícháme ji s cukrem. Cukr přidáme ke smetaně a za stálého míchání (metličkou) ji přivedeme k varu. Poté, co smetana přejde varem, zmírníme oheň a šleháme, dokud smetana nezačne houstnout. Přidáme želatinu, vše prošleháme, ale hmotu už dále nevaříme.
Hotovou hmotu vlijeme do formiček nebo do formy a chladíme v lednici minimálně 3 hodiny.
Panna Cottu jsem dělala poprvé. Recept jsem našla na Vareni.cz a myslím, že se mi povedla :-)
Autor: JanaDorazinova (Jana Dorazinová) | |
Datum vložení: 10.01.2014 12:29 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz