TopRecepty.cz

Moravskochodský frgál


Moravskochodský frgál

Suroviny

30 dkg hladké mouky
2 lžíce hnědého cukru
1,5 dl mléka
1/2 kostky droždí
1 vejce
1 dl oleje
200 ml zakysané smetany
1 vejce
3 vrchovaté lžíce maizeny
1 lžíce jablečného rosolu (viz pozn.)
malá sklenice sterilovaných půlených švestek
1/2 skleničky jablečných povidel
1 lžíce kakaa

Postup

Vypracujete kynuté těsto (takovéto nebo podle vašeho zvyku, já ho dělám bez vážení, odhadem), vykynuté rozválíte nebo roztáhnete do kulatého tvaru na dva plechy s pečícím papírem.
Zakysanou smetanu v misce prošleháte s vajíčkem, maizenou a jablečným rosolem, zhruba polovinu lžící rozetřete na připravené těsto, pokladete pokud možno pravidelně švestkami, povidly, na švestky navršíte zbytek zakysané smetany a posypete instantní čokoládou nebo kakaem a v předehřáté troubě na 170 st. pečete asi 25 minut, až okraje zezlátnou a smetana bude pevná.

Poznámka

Vím, že je tu spoustu podobných kynutých koláčů, potřebovala jsem využít zakysanku a tak jsem improvizovala trochu jinak. Vyšel z toho dost chutný koláč, neumím jej zařadit, proto ten název. Nikdy jsem vlastně nepochopila rozdíl mezi frgálem a chodským koláčem, snad je to jen ve způsobu pokládání náplně.


http://www.toprecepty.cz/recept/36619-jablecny-ros...

autor Autor: hosta
Datum vložení Datum vložení: 12.01.2014 16:01

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz