5 větších hrušek
1 kyselejší jablko (můžeme vynechat)
2 karamelové pudinky
3 lžíce hnědého třtinového cukru
2 lžíce krystalového cukru
500 ml mléka
200 ml vody
čokoládový toping
šlehačka na ozdobu
Opláchnuté ovoce zbavíme jadřinců(pokud použijeme i jablko, tak ho oloupeme) a nakrájíme na kostičky.
Do kastrolu nasypeme oba druhy cukru a za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Zalijeme vodou a karamel necháme na slabém plameni mírným varem rozvařit.
Do karamelové vody vložíme kostičky ovoce a vaříme cca 5minut.
V chladném mléce rozmícháme pudinky a přilijeme je do kastrolu s ovocem. Od doby varu vaříme 2minuty.
Kompotové misky vyložíme obyčejným igelitovým sáčkem a naplníme horkým pudinkem. Až pudink malinko vychladne, sáčky přeložíme přes misky, tím zabráníme okorání a dáme nejlépe přes noc uležet do lednice.
Vyklopíme na talíř, ozdobíme a podáváme.
Měla jsem už hodně zralé hrušky, které se špatně loupaly,tak jsem je nakrájela i se slupkou a v konečném výsledku to vážně nevadilo. Aby to nebyla až tak moc sladká“pecka“tak jsem dala pro lepší chuť velké, zelené jablko Golden Delicious, které bylo krásně šťavnaté, ale tvrdou slupku jsem okrájela.
Pokud by se zkaramelizovaný cukr špatně rozvařil a na další rozvařování by nám selhaly nervy, můžeme sladkou vodu přecedit přes sítko a pokračovat dále podle popisu:-)
Autor: Anna Kocikova (Drahuš) | |
Datum vložení: 12.01.2014 19:08 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz