3 celá vejce
300 g krystalového cukru(dala jsem méně, tak 200 g, jinak je dost sladká...)
300 g hladké mouky
250 ml vody
150 ml oleje
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
rozinky
kandované ovoce
ořechy
čokoláda
tuk + strouhanka(nebo kokos)na vytření a vysypání formy
Nejprve si do misky připravíme nakrájené ořechy, čokoládu a k tomu si přisypeme rozinky s kandovaným ovocem a posypeme vanilkovým cukrem, rozmícháme.
Vejce si prošleháme ve větší míse, přidáme cukr, mouku, olej, vodu a prášek do pečiva, všechno důkladně promícháme, pak přidáme suroviny co jsme si promíchali s vanilkovým cukrem. Nalijeme do vytřené a vysypané formy a dáme péct do vyhřáté trouby na 18O°C, když těsto vyskočí, přepneme na 160-165°C a pečeme celkem 45 minut. Horní část můžeme tak od poloviny pečení přikrýt pečícím papírem, aby se nám bábovka nespálila-záleží na troubě, každému peče jinak.
Pekla jsem jí ve větší koláčové formě, která je vytvarovaná, jako malé bábovky. Bábovka je jemná, nadýchaná a dobrá. Může se dělat také kynutá, bez prášku do pečiva a dát polovinu kostky, nebo celé sušené droždí.
Italové jí dělají převážně na Vánoce, jako my děláme vánočku ale dělají jí i během roku, taky se tam dá koupit spousta druhů těchto bábovek.
Autor: Bibinka (Janinka) | |
Datum vložení: 18.01.2014 16:52 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz