250 g polohrubé mouky
250 g cukru
1 dl horké vody
1 dl oleje
1 prášek do pečiva
tuhý sníh ze 4 bílků
(4 žloutky)
pár kapek mandlové tresti nebo nahradíme část vodu malým panákem Amareta asi 0,3 dl
Krém:
600 g zakysané smetany 16% tuku
4 lžíce cukru moučka
1 krém Olé s vanilkovou příchutí
1 ztužovač zastudena (Dr. Oetker)
4 lžíce ananasového kompotu (rozmixovat)
(200 ml šťávy z ananasového kompotu)
6 lžic Nugety
6 lžic rybízového džemu rozmíchaného s
1 dcl portského vína (zde Kahor, můžete použít i víno portského typu)
skořice na dozdobení
Žloutky s cukrem a horkou vodu spolu s amaretem vyšleháme do pěny, pak přidáme olej a nakonec mouku předem smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme sníh. Rozetřeme na velký plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 20 minut při 180°C – vyzkoušíme špejlí střed. Necháme vychladnout, pak sejmeme z papíru a napříč rozdělíme na dvě části.
Krém: ananas smícháme se zakysanými smetanami a cukrem, vyšleháme a přidáme krém Olé se ztužovačem. Rozmixujeme na hladkou hmotu.
První korpus namažeme nugetou, pokud je tuhá, můžeme ji na minutu vložit do mikrovlnky (program rozmrazování). Pak natřeme polovinu ananasového krému a překlopíme druhým plátem. Ten potřeme marmeládou smíchanou s kořeněným vínem a potřeme druhou polovinou korpusu. Rozetřeme zbývající částí krému a dozdobíme. Pomohla jsem si krajkou z dortových podložek, přes kterou jsme nasypala skořici.
Autor: danielle72 (Daniela) | |
Datum vložení: 19.01.2014 18:55 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz