30 ks cukrářských piškotů
2 kelímek zakysané smetany
2 vanilkový cukr
citronová šťáva
2 pomeranče
4 lžíce cukru krystal
4 lžíce amaretta
Smetanu smícháme s vanilkovým cukrem a citronovou šťávou (množství dle vlastní chuti). Piškoty naskládáme na talířek, na kterém budeme dezert podávat. Doprostřed dáme smetanový krém a uložíme do lednice. Na pánvi rozpustíme cukr na karamel, podlijeme cca 1dcl vody, přidáme nakrájené pomeranče a necháme karamel rozpustit. Během varu přidáme amaretto. Vaříme tak dlouho, dokud se tekutina nevyvaří. Podáváme horké pomeranče na vychlazeném piškotovým základu.
Autor: beraba | |
Datum vložení: 20.01.2014 18:53 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz