Těsto:
7 bílků
200 g moučkového cukru
200 g strouhaného kokosu
80 g hladké mouky
0,5 lžičky prášku do pečiva (smíchat s moukou)
Krém:
7 žloutků
6 lžic cukru moučky
3 lžíce hladké mouky
6 lžic mléka
250 g změklého másla
citronový krém (nebo pikantní zavařenina)
Poleva:
100 g čokolády na vaření
125 g másla
3 lžičky vody
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh a opatrně do něj vmícháme kokos a hladkou mouku s práškem.Kokos můžeme předem slabě na plechu v troubě orestovat dorůžova.Těsto rozetřeme na plech vymazaný olejem a pokrytý papírem na pečení (30x40 cm) a vložíme do trouby vyhřáté na 130-150 °C (podle druhu trouby). Pečeme přibližně 12-15 minut.V kovové misce nebo vhodném kastrůlku rozmícháme žloutky s cukrem, moukou a mlékem a vyšleháme je na hladký krém. Misku ponoříme do horké vodní lázně a krém dále šleháme, dokud není úplně hustý. Trvá to alespoň 10 minut.Potom misku vyjmeme z vodní lázně, do krému po částech zašleháme změklé máslo a opět vyšleháme dohusta.Na vychladlý korpus naneseme slabou vrstvu citronového krému nebo naředěné pikantní zavařeniny, natřeme krém a necháme ztuhnout v chladu.Čokoládu na polevu spolu s máslem a vodou rozpustíme ve vodní lázni a rozmícháme dohladka. Korpus s krémem potřeme navrchu polevou a po ztuhnutí nakrájíme na řezy. Jako většina moučníků s krémem jde lépe krájet až druhý den, pokud ovšem vydržíme.
Autor: hosta | |
Datum vložení: 25.01.2014 15:28 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz