250 g měkkého tvarohu (z vaničky nebo z kostky)
2 vejce
100 g oleje
1/2 hrnku moučkového cukru
1,5 hrnku polohrubé mouky
1 kypřicí prášek
1 lžíce rumu
mléko (podle potřeby)
1 lžíce citronové kůry (nebo pomerančové)
1 hrst rozinek
kakao (podle potřeby)
tuk na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy
Formu na bábovku pečlivě vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.Do mísy dáme tvaroh, cukr, vejce, olej, rum a vše rozšleháme dohladka. Použijeme-li tvaroh z kostky, můžeme podle potřeby během šlehání přidat 1-3 lžíce mléka.Do tvarohové směsi vmícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva. Pokud je těsto hodně husté, naředíme ho ještě trochou mléka.Nakonec do těsta vmícháme rozinky a nastrouhanou citronovou kůru.Pokud chceme bábovku dvoubarevnou, polovinu těsta můžeme obarvit kakaem (pak přidáme i pár lžic mléka, kakao těsto zahustí).Těsto vlijeme a urovnáme do bábovkové formy a dáme péct přibližně na 60 minut do trouby rozehřáté na 160 °C. Špejlí vyzkoušíme, zda je bábovka dopečená, po vytažení z bábovky musí být špejle suchá.
Měla jsem silikonovou formu, takže jsem nevymazala a šla krásně vyklopit. Ve velké formě bude tak do 3/4 výšky.
Těsto se mi zdálo husté, ale výsledek byl výborný. Měla jsem polotučný tvaroh ve vaničce a mléko jsem nepřidávala.
Autor: hemriettas | |
Datum vložení: 26.01.2014 14:01 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz